Oldalak

2012. május 28., hétfő

A szettek háborúja

Hát nem volt egy unalmas meccs...!
A fene tudja mi volt az oka, de szerencsére az Extra Liga döntőjének visszavágójára is nagyon sokan kíváncsiak voltak, bátran ki merem jelenteni, hogy több néző volt, mint az első mérkőzésen. Hozta Budaörs is a maga nagyhangú táborát, ott volt a Postás apraja-nagyja és bőven volt olyan is, aki csak egy kellemes kis délutáni pulzusnövelőre vágyott. Mondhatni, még a csilláron is lógtak a szurkolók, a hangulat abszolút megalapozta az év egyik legrangosabb hazai eseményét. Több helyről el is hangzott, régen voltak már ilyen sokan egy mérkőzésen.
Aki esetleg nem olvasta korábbi beszámolómat, vagy nem értesült az első meccs eredményeiről, annak mondom, az első meccset a Budaörs nyerte 6:4-re hazai pályán. Én akkor odamentem a Gergőhöz gratulálni, de láttam a homlokán a barázdákat, hogy ez a meccs még nincs lejátszva. Igaza volt a barázdáinak.

A nyitó meccsen a jól bevált budaörsi Pergel, Recskó páros helyett a Pergel, Vajda duó állt asztalhoz, ami egy kicsit szerintem mindenkit meglepett. Nem mondom, külön-külön megkérdőjelezhetetlen, hogy mind a ketten Budaörs vezéregyéniségei, de nincsenek összeszokva. Azért később kiderült a változtatás oka, miszerint Recskónak volt egy kisebb balesete, amitől alkalmatlanná vált a játékra. A Braun, Kertai duó pedig ezt kihasználva gond nélkül behúzta a párost 3:0-ra. Ezt követően megint voltak simább meccsek, de összességében nem ez volt a jellemző. Mondhatni, fantasztikus poénokat láthattunk, Merci és Coco különösen brillírozott! Ők az első fordulóban csaptak össze és bár Mercinek volt 2:1, a végén kijött a rutin és Coco távozhatott győztesen az asztaltól.

Ezután pörögtek a meccsek, tényleg volt nagy álmélkodás néha, majd 3:3-as állásnál jött a Kertai - Vajda és a Nagyváradi - Pergel összecsapás. Coco viszonylag simán lehozta a meccsét 3:1-re Rita ellen, míg a másik asztalon hatalmas harc alakult ki.  Szandin kicsit látszott a hétvégi hajtás és az azzal járó kimerültség, nagyon küzdött magával,  Merci pedig egyszerűen bombaformában volt. Meg is lett ennek a kettőnek az eredménye, miszerint nagy meglepetésre 3:1-re Merci nyerte a csatát. 4:4
Ekkor jött a mindent eldöntő utolsó két párosítás: Braun - Pergel, az örök rangadó és Nagyváradi - Szvitán.

Szandiék kezdték kicsit hamarabb és eléggé úgy nézett ki, Braun uralja a mérkőzést. Na és itt jött el a pillanat, mikor mindenki elkezdte számolni a szetteket. Mi van, ha nyer a Postás 6:4-re? Kinek hány szettet kell még begyűjtenie a végső győzelemhez? Persze ahogy ilyenkor lenni szokott, ahány ember, annyi eredmény.. :) Volt aki szerint elég volt egy szett a Budaörsnek de volt, aki szerint csak úgy nyerhetett Budaörs, ha kihozzák 5:5-re a végeredményt.


Na de visszatérve a meccsekhez, Braun behúzta 3:0-ra a magáét és a másik asztalon Merci sem adott sok esélyt Szvitinek. Ez azt jelentette, hogy a Postás 6:4-re megnyerte a második találkozót és addigra már szájról szájra járt egy jó számítási eredmény is, miszerint 3 szettel a Postás bizonyult jobbnak, így ők ihatták a pezsgőt az első helynek járó kupából. Gratulálunk nekik!



Azért azt még hozzátenném, hogy a mai meccsnek is volt fair play győztese, név szerint Pergel Szandi, aki a Kertai elleni meccsén 8:6-os vezetésnél megadott egy olyan csuszát, amit tán csak ő látott.
Tudom, hogy most ez nem vígasztalja kis csapatunkat, de úgy gondolom Budaörs abszolút elégedett lehet idei szezonbeli teljesítményével, hiszen szereztek két harmadik helyet a Bajnokok Ligájában és a Szuper Ligában, valamint nem sokkal csúsztak le a magyar bajnoki címvédésről sem.
Fel a fejjel lányok, jövőre újra tietek a porond!

És ami most sem maradhat el, az a köszönet Petinek a képekért! :)


2 megjegyzés:

  1. Köszi hogy megírtad, mert különben soha nem derülne ki, hogy volt ez a meccs... És pláne nem, hogy hogyan alakult... Jó kis meccs lehetett, több ilyen kellene a magyar bajnokságban. Tóth Kriszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem még sok ilyen meccsről beszámolhatunk! De Neked is gratulálunk, hisz értesüléseim szerint újra német bajnokok lettetek! :) Sok sikert az olimpián is, nagyon drukkolunk!!

      Törlés