Oldalak

2012. július 22., vasárnap

Nagypál, Imre: Az utolsó pillanat

Hétfőn csatlakozott a magyar küldöttséghez Heiszman Henrik, Molnár István Patrik, Fehér Orsi, Sabján Gergely, Takács Lili és Fuderer Dalma, hogy ők is beszálljanak az egyéni és páros versenyszámok küzdelmeibe.

A selejtező során sajnos elég sokan elhullottok, ki az első, ki a második kanyarban. Igazából leírhatnám, hogy pontosan ki hol vérzett el, de ehelyett inkább a verseny érdekesebb momentumairól számolnék be részletesebben.

A kisebbek közül Molnár és Heiszman is nyert meccset, Böhm pedig a legjobb 64 közé jutott. Aki viszont kis híján az Európa-bajnokság legnagyobb szenzációját szolgáltatta az Majoros Bence, de nem szaladnék ennyire előre.  
Azt már tudtuk, hogy ma a 8 közé jutásért játszik az első kiemelt francia Cassinnal. Mikor megérkeztünk Türei Feri, a serdülő fiúk edzője azzal fogadott minket, hogy Bence egyik nagylábujja be van gyulladva és alig tud lépni, így sok jóra ne számítsunk. Ráadásul Cassinról sokan mondják, hogy egy lépéssel korosztálya előtt jár. Láttam játszani, valóban fantasztikus dolgokat produkál. Pöttöm kis kölyökről van szó, aki pattog az asztalnál, mint a labda, nagyon gyors, mindent elér és hatalmasakat pörget mindkét oldalról.
Így  indultunk neki a meccsnek. Az első szett elment, de nagyon szoros volt. Látszott Bencén, hogy nincs megijedve,  nyugodt és bátran indul, elengedi a kezét. A második szett jött, a harmadik ment, aztán a francia elbizonytalanodott, Bence pedig parádézott. 3:2 ide. Akkor már sokan nézték ezt a meccset, mögöttünk egy magyar fiatalember fel is pattant és hangosan ünnepelte Bence győzelmét, majd mikor rájött, hogy itt a meccseket sajnos nem három nyert szettig játszák, csalódottan visszahuppant a helyére.
Jött a hatodik szett, ahol fej-fej mellett haladt a két játékos, Bencének gyönyörű megoldásai voltak, a magyar szurkolók már teljes extázisba estek. A szett Bencének állt, de a végén mégis kicsúszott a kezéből. Az utolsó szett végig kiélezett küzdelmet hozott, 9:8 ide, majd mikor már mindenki várta, hogy a csoda beteljesedjen, sajnos ez is elment 11:9-re.
Utána még láttuk a franciát négy közé játszani, leiskolázta svéd ellenfelét és tán borítékolni merem, hogy simán nyeri a versenyt.
Párosban nem sok érdemleges történt, a Majoros, Böhm kettős jutott legtovább, az olasz Bressan, Piccolin párostól kapott ki 32 közé jutásért.





A királyi kategóriában bár négy fiunk is főtáblára jutott, sajnos semmi jóra nem számíthattunk. Szita Marci 16 közé a második kiemelt francia Flore-ral nézett farkasszemet, ahol a papírformának megfelelően francia győzelem született. Ecseki és Szudi is ebben a fordulóban kényszerült búcsúzni, előbbi a lengyel Dyjastól, utóbbi a cseh Bajgertől szenvedett vereséget. Latyak bár itt még simán nyert a szlovák Valuch ellen, nyolc közé jött az első kiemelt Gauzy, aki nem kegyelmezett és átgázolt Tomin. A franciák egyeduralma egyébként az egyéni versenyszámok alatt is tökéletesen tükröződik, hisz a legjobb négy között négy francia szerepel...
Párosban a Lakatos, Szudi 16 között búcsúzott, viszont Ecseki, Szita az éremért küzdhetett délután a svéd Söderlund, Görman páros ellen. Voltak pillanatok mikor hittünk abban, hogy meglehet végre az első érem, de itt is egy nagyon szoros meccsen éppen hogy lecsúsztunk róla.



Az ifi lányok közül Fuderer Dalma, Takács Lili és Fülöp Szilvi is a 64 közé jutásért búcsúzott. Johi egy kanyarral később, de nem sok hiányzott, hogy ő is csatlakozzon a legjobb 32-höz. A főtáblára kerülésért a szlovák Truksovával játszott és bár még ő vezetett 3:2-re, egy rendkívül szoros mérkőzésen maradt alul. Merci a főtáblára jutásért a litván Preidziutét verte, majd 16 közé a német Schuh ellen hozta a kötelezőt. Nyolc közé jött a horvát Rakovac, aki ma sajnos jobbnak bizonyult nála.
Párosban a Takács, Fuderer jutott fel a főtáblára, ahol egy román kettős búcsúztatta őket. Merci a holland Eerland oldalán második kiemeltként indult neki a küzdelmeknek, viszont nyolc között a román Istrate, Ciobanu nem sok esélyt adott párosunknak egy esetleges érem megszerzésére.


A kislányok versenyében Fehér Orsi és Hartbrich Leonie a 128 között búcsúzott, Nagypál Csilla és Imre Leila pedig feljutott a főtáblára, ahol Csilla a szerb Vejnovictól kapott ki nagy csatában 4:3-ra, Leila pedig viszonylag simán a lengyel Bajortól.
Leiláék révén a serdülő páros volt az utolsó esélyünk arra, hogy a magyar küldöttség ne érem nélkül utazzon haza. A főtábla első két meccsét viszonylag simán hozták, majd négy közé következett a nem túl kellemes stílusban játszó szerb Agoston, Vejnovic páros, akinek az egyik tagja ráadásul védő. Az első szett simán jött, Török bombaformában pingpongozott, majd sajnos Csilla nem nagyon tudott mit kezdeni a védő labdáival, így a második viszonylag simán elment. A harmadik jött, a negyedik nagy csatában ment, majd a döntő szettben a csajok odatették szívüket, ráadásul a közönség sem volt akármilyen (ugye, Latyak? :D), így kiszedtük, végre megvan az első (és egyben utolsó) magyar érem! A lányok behúzták és reméljük holnap ezen még fényesíteni is tudnak! Ellenfelük a román Diaconu, Lupu lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése