Oldalak

2012. július 18., szerda

A serdülők HAT-almasak

A legutóbbi beszámolómat ott hagytam abba, hogy a serdülő fiúk és lányok is nagy meglepetésre bejutottak a legjobb nyolc közé!
A fiúk Szlovénia felett diadalmaskodtak úgy, hogy Majoros kettőt hozott és jött a páros is. Ezek után jöttek az oroszok, ami már éremért ment. Itt is Majoros nyert egy meccset, de egy újabb bravúrra már nem futotta a fiúk erejéből és végül 3:1-re alul maradtak. A helyosztókon először felülkerekedtek azokon az osztrákokon, akik a főtábla első fordulójában óriási meglepetésre legyőzték a második kiemelt svédeket. Bár az osztrákokat biztosan felspannolta a hazai pálya előnye, Majoros itt sem talált legyőzőre és ezúttal a páros helyett Böhm is egy egyéni győzelemmel segítette hozzá a csapatot a sikerhez. Ezután az ötödik helyért a csehekkel kerültek szembe, akik ezúttal jobbnak bizonyultak a fiúknál, viszont úgy gondolom a 6. hely remek teljesítmény a mieinktől! Kiemelném Majoros Bencét, aki ezalatt a néhány nap alatt remek játékkal gyűjtött be néhány értékes skalpot! (Bár nem láttam minden meccsét, de az eredményeiből arra következtetek, hogy nem játszhatott annyira rosszul..:D)
A francia - orosz döntőt egyébként az előbbiek nyerték 3:1 arányban, így a franciák ebben a számban nyerték első aranyérmüket Schwechatban.

Végeredmény:
1. Franciaország (Romain Ruiz; Alexandre Cassin; Joe Seyfried; Can Akkuzu)
2. Oroszország
3. Dánia
4. Belgium
...
6. Magyarország (Majoros Bence; Böhm Gábor; edző: Türei Ferenc)



Áttérve a serdülő lányokra, ők igazi csapatmunkát tanúsítva megosztották a dicsőséget. Hol Leila, hol Csilla húzta a csapatot. Nyolc közé a szerbekkel kerültek össze, akik ellen bár már vezettek 2:0-ra, úgy gondolták nehogy már ilyen egyszerűen továbblépjenek, gyorsan 2:2-re hozták az állást, majd Leila az utolsó meccsen azért helyre rakta a dolgokat. Ezután az éremért jöttek a második kiemelt németek, akik túl nagy falatnak bizonyultak, így sima 3:0-ás vereséget szenvedtek. A helyosztón aztán ugyanilyen arányú győzelmet arattak a portugálok ellen, majd Leonie is játéklehetőséget kapva az ötödik helyet már nem sikerült elcsípni a fehéroroszok ellen.
A hatodik hely viszont a divízió B-ből rajtoló lányoktól rendkívül jó eredmény! Grat csajok! :)
A döntőt végül Németország játszotta Romániával, ahol a németek sima 3:0-ás győzelmet arattak.

Végeredmény:
1. Németország (Jennie Wolf; Yuan Wan; Alena Lemmer; Lilli Eise)
2. Románia
3. Oroszország
4. Franciország
...
6. Magyarország (Nagypál Csilla; Imre Leila; Hartbrich Leila; edző: Iván Csaba)




Az ifi fiúk a főtábla első fordulójában a divízió B-ből érkező legnehezebb csapatot, a portugálokat kapta és sajnos fájó, nem várt vereséget szenvedtek. Most Szita játszott fent, aki az első meccsen kikapott Chentől, majd Lakatos még egyenlíteni tudott, de miután Szudinak három szoros szettben elment a hármas meccs, már Lakatos sem tudta hozni a magáét Chen ellen. A harmadik kiemelt magyar csapat így sajnos elég korán búcsúzott és ezzel maradtak a helyosztók. Először jöttek a szerbek, akiket 3:1-re, majd a románok, akiket 3:2-re vertek a magyarok, utóbbiakat Lakatos nélkül. A kilencedik helyért következtek a csehek, akik ellen csak Latyak hozta a maga kettőjét, így a tizedik helyen fejezték be fiaink a versenyt.
A döntő nem hozott túl nagy izgalmakat, miután a franciák átgázoltak a németeken. A történethez hozzátartozik, hogy a gallok meccset sem vesztettek a csapatversenyek során, így azt hiszem egyeduralmuk nem kétséges.

Végeredmény:
1. Franciaország (Tristan Flore; Simon Gauzy; Antoine Hachard; Enzo Angles)
2. Németország
3. Olaszország
4. Lengyelország
...
10. Magyarország (Lakatos Tamás; Szudi Ádám; Szita Márton; Ecseki Nándor; edző: Szily György)




Az ifi lányok jobban összekovácsolódtak a végére és bár a nyolc közé jutásért sima 3:0-ás vereséget szenvedtek a második kiemelt németektől, utána Johi és Szilvi is hozzá tudott tenni egy-egy sikerhez a helyosztókon. Először a cseheket, majd a szlovákokat győzték le 3:0-ra. A kilencedik helyért jöttek a fehéroroszok, akik ma 3:1 arányban jobbnak bizonyultak Merciéknél, így a tizenegyedik kiemelt ifi válogatott végül a tizedik helyen végzett.
Ebben a versenyszámban román - orosz döntőt rendeztek, ahol a papírformának megfelelően román győzelem született.

Végeredmény:
1. Románia (Bernadette Szocs; Andreea Rosca; Bernadett Balint; Irina Ciobanu; Roxana Ana Maria Istrate)
2. Oroszország
3. Németország
4. Horvátország
...
10. Magyarország (Nagyváradi Mercédesz; Hepke Johanna; Fülöp Szilvia; edző: Oláh Zsuzsa)



Igazából most csak a száraz tényekre futotta, de remélhetőleg a hétvégén újra személyesen is megfigyelője lehetek az eseményeknek és néhány extra érdekességet is hozzá tudok majd tenni a beszámolóhoz.
Holnap kezdődnek az egyénik és párosok, reméljük okoz majd kellemes meglepetéseket a magyar delegáció! Hajrá fiatalok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése