Oldalak

2012. július 15., vasárnap

Elvis a házban: Minden csapatunk a legjobb 16 között

Tegnap befejeződtek Schwechatban az utánpótlás Európa-bajnokság csapatversenyének csoportmérkőzései. Miután sikerült a versenyre személyesen kilátogatnom kis fotósommal, így úgy érzem sokkal teljesebb körű beszámolót fogok tudni adni az eseményről.

Magáról a versenyről..
Azt kell mondjam egy nagyon színvonalas, jó hangulatú szervezésről beszélhetünk. A csarnok gyönyörű, a belépő egységesen 5 euro, a meccsek pedig 26 DONIC asztalon folynak két teremben. A fő teremben két center asztal van. Az itteni meccseket online a laola tv-n lehet figyelemmel kísérni.


Akkor most bővebben kis csapatainkról..
A serdülő fiúk 11 órás mérkőzésére értünk ki. Ők a B csoportban a dánokkal, angolokkal és svédekkel kerültek össze. Legutóbb említettem, hogy Majoros, Böhm, Heiszman és Molnár a keret, viszont csapatot csak az előbbi kettő játszik. Miután az első napon vereséget szenvedtek a dánoktól 3:2-re, majd legyőzték az angolokat 3:2-re így az utolsó, svédek elleni meccsen múlt, hogy csoportelsők vagy csoportharmadikok lesznek-e. A nagy múltú svédek jobbak voltak, ez egy percig sem volt kérdéses, így a 3:1-es vereség a harmadik helyet hozta meg Majoroséknak. Ez viszont a bonyolult rendszer miatt azt jelentette, hogy délután kaptak még egy lehetőséget az ukránok ellen. Itt 3:1-re jobbnak bizonyultak, így ma a legjobb 16 között Szlovéniával mérkőznek 17 órától.
Igazából most láttam Majorosékat először játszani, mint mondtam nem nagyon ismerem a jelenlegi serdülő fiú mezőnyt. Ami egyből szembetűnő volt az az, hogy a tavaly kiöregedő Ecseki-Szudi duó és közöttük óriási lyuk tátong. Nem mondom, hogy ez a lyuk nem betömhető, hisz azért van a jelenlegi csapatban olyan, akinek még nem egy éve van vissza ebből a korosztályból, de a különbség akkor is kétségtelen.

13 órától a serdülő és az ifi lányok következtek. Miután Imre Leiláék a divízió B-ben játszanak, nekik elsődleges céljuk az A-ba való visszekerülés volt, ahol igazából több keresnivalójuk is lenne, mint itt. Csoportjukat simán lehozták, miután Luxemburgot és Norvégiát is elrakták 3:0-ra. Ezután jött a rájátszás ma reggel, ahol Olaszország 3:1-es legyőzésével ők is a 16 között folytathatják a versenyt. A legjobb nyolc közé kerülésért Szerbiával mérkőznek ma 17 órától.

Az ifi lányok csoportjába az olimpikon (!) Noskovával felálló oroszok, a franciák és az olaszok kerültek. Ez nem vicc, amikor meghallottam kicsit meghűlt bennem a vér, hiszen az, hogy egy asztaliteniszező 17 évesen csak a csapaton induljon a saját korosztálya Európa-bajnokságán, mert két héttel később már az Olimpián méri össze tudását a nagyágyúkkal, nem mindennapi eset.
Viszont úgy tűnik ez csak engem érdekelt, Mercit már kevésbé, ugyanis rögtön az első összecsapáson nagy meglepetésre 3:2-re diadalmaskodott felette, nem kis bravúrt véghezvíve ezzel! Merci ezek után sem talált legyőzőre a csoportmérkőzések során, viszont Johi és Fülöp Szilvi meg alig talált legyőzhetőre. Ez azt jelentette, hogy az oroszokat így sem sikerült megvernünk és 3:2-es végeredménnyel ők távozhattak győztesen az asztaltól, majd az olaszokat legyűrtük 3:1-re, de tegnap délután a franciák ellen megint csak Merci hozta a maga két győzelmét.
Így a lányok csoportharmadikként szintén rájátszásra kényszerültek, ahol a hollandokkal kerültek szembe. Sajnos Merci egy kiélezett meccsen elszenvedte első vereségét párja, Eerland ellen és a többiek sem tudtak semmi bravúrt hozzátenni, így 3:1-es vereségüknek köszönhetően jött a divízió B-s Wales. Itt egy igazi csapatmunka eredményeként sima 3:0-ás győzelem született a mi javunkra. Egyedül Charlotte Carey és Merci összecsapása hozott némi izgalmakat.
A csapat maradt a divízió A-ban és ma este a legjobb nyolc közé jutásért a második kiemelt németek ellen kéne győzni, hogy versenyben maradhassanak.


Végül térjünk át az ifjúsági fiúkra. Az ő csoportjukban egyfajta kavalkád alakult ki azzal, hogy a legalacsonyabban rangsorolt angol válogatott legyőzte a románokat. Rajtuk kívül még a csehek szerepeltek ebben a csoportban és a fiúknak nem is okozott túl nagy gondot sem a román, sem a cseh válogatott. A tegnapi utolsó mérkőzésen az angolok elleni mérkőzés döntötte el, hogy fiaink csoportelsők lesznek-e. Vereségük viszont akár a harmadik helyre is rangsorolhatta volna őket. Az első meccsen Szudi 3:2-es vereséget szenvedett, majd kisebb meglepetést okozva Lakat is kikapott. Jött Szita, akinek nyernie kellett ahhoz, hogy életben tartsa a reményeket. Nem ismert kegyelmet, 3:0-ra behúzta a meccset Downing ellen. Ezek után Szudi és Lakat is tette a dolgát, mindketten sima 3:0-ra lehozták a meccsüket kialakítva így a 3:2-es végeredményt. Ez azt jelenti, hogy csoportelsőként várják ma a folytatást.



Mire a végére jutottam az írásnak, addigra a serdülő lányok behúzták 3:2-re a meccset Szerbia ellen, a serdülő fiúk pedig 3:1-re a szlovénok ellen, így mindketten a legjobb nyolc között folytathatják holnap! Grat fiúk,lányok! :)

Röviden ennyi mára, nemsokára újra jelentkezem! Addig is egy mulatságos kép a végére :)

Anyu jelentkezik Moszkvából :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése