Oldalak

2012. október 2., kedd

Küldetés teljesítve: irány a World Tour döntő!

Néhány hónappal ezelőtt, egészen pontosan májusban számoltam be Pergel Szandi fantasztikus eredményéről, miszerint nem várt aranyat zsebelt be az Euro-Africa Körverseny zágrábi állomásán.

Ami azt illeti, az elmúlt hétvégén sem a belga csokiért utazott Antwerpenbe, hanem hogy bebizonyítsa a zágrábi győzelem nem csak a véletlen műve volt. Hozzátenném, mostanában a felnőtt válogatott csapatmérkőzésein is egyenletes teljesítményt nyújt. Nyer. :)

Visszatérve a körverseny belga állomásához a nőknél Szandi egyedüli magyarként, harmadik kiemeltként érkezett a versenyre. 
Bár nem voltam ott és merész kijelentés lenne részemről azt mondani, hogy könnyű meccseket vívva, de az eredmények alapján Szandi nagyon magabiztosan jutott el az elődöntőig. Előbb a belga Lisa Lungot verte 4:1-re, majd nyolc közé a bolgár Katsiaryna Baravokot, végül a román Andrada Vincze következett, akinek már szettet sem engedélyezett.
Innentől vált izgalmassá a játék, hisz az elődöntőben az a szlovák Barbora Balazova volt az ellenfél, aki az európai olimpiai selejtezőn Lovast verte. Szandi két nappal később kérdésemre válaszolva elmondta, hogy a szlováknak nagyon kellemetlen stílusa van, szüksége volt néhány szettre, míg megérezte a lány játékát. Ezt a szettek alakulása is bizonyítja, hisz az elsőt nagy nehezen kiszedte (13:11), majd Balazova hozott kettőt (7:11; 8:11), de Szandi egy újabb szoros szettel egyenlített (11:9). Ezután viszont már nem volt kegyelem, az utolsó két játszmát a Budaörs 2i SC játékosa magabiztosan lehozta (11:3; 11:5) és ezzel 4:2-re nyerte a meccset. Szandi döntős!
A másik ágon az első helyen kiemelt Sara Ramirez jutott a fináléba, aki augusztusban a spanyol csapat tagjaként élvezhette az olimpia nem mindennapi hangulatát. Mondanám, hogy a szerencsés, de azért ez nem feltétlenül a szerencsén múlik..
Na, de térjünk vissza Belgiumba, hisz a Pergel - Ramirez döntő nagyon izgalmasra sikeredett. Az első két szettet a lehető legkisebb különbséggel (12:10; 12:10) Szandi nyerte, majd a spanyol egyenlőre hozta az állást (8:11; 9:11). Ezután viszont a mi lányunk mozgósította rejtett energiáit  és begyűjtve az utolsó két szettet (11:6; 12:10) megnyerte a meccset, és ezzel a versenyt is.
Ami hozzátartozik a történethez és nagyon fontos, hogy ezzel az eredménnyel Szandi biztosította helyét a decemberben megrendezésre kerülő World Tour döntőben. Gratulálunk DONIC-lányunknak ehhez a fantasztikus teljesítményhez!


Villáminterjú a győztessel:

- Készültél külön a versenyre? Hiszen tudtad, hogy sok múlik a jó szereplésen..
- Nem készültem rá külön, de nem is lett volna időm. Mostanában nagyon sok minden történt, elkezdődött a bajnokság, Szuper Liga meccsek vannak, egyéni versenyek és persze a válogatottal is megkezdtük az Európa-bajnokság selejtező mérkőzéseit. Az egyik esemény készít a másikra.

- Melyik volt a legnehezebb meccsed?
- Egyértelműen az utolsó kettő. Nagyon rég nem játszottam már Balazovával és Ramirezzel. Tudtam, hogy mindkettő verhető, de borzasztó nehéz egymás után két fontos meccset megnyerni. Most viszont nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült! :)

-  Mikor érezted először, hogy megnyerheted a versenyt?
- A döntőben Ramirez ellen már 3:2 10:8-ra vezettem, amikor nagyon közel kerültem a végső győzelemhez. Itt viszont még ki tudott egyenlíteni, de szerencsére észnél voltam és be tudtam húzni a meccset 12:10-re. Kritikus pillanat volt, ilyenkor nem szabad arra gondolni, hogy mi a tétje, hisz könnyen beremeghet az ember.

Kriston Szandi kollégám kérte, hogy írjam bele őt is a cikkbe. Megteszem: Drágám, jó hatással vagy Szandi bioritmusára! :)

Még mielőtt abbahagynám a lelkes gépelést, másról is be kell számoljak. Tegnap este Budaörs megkezdte szereplését az idei Bajnokok Ligájában. Az első meccs Zágráb ellen nagyon magabiztos sikert hozott! Szponzoráltjaink sima, 3:0-ás győzelmet arattak a horvátok ellen! Szívből gratulálunk nekik! Bővebb információért ajánlanám a következő linket:



Következő Bajnokok Ligája mérkőzés Budaörs 2i SC - SVS Ströck november 19. hazai pályán. Ott a helyünk! ;)

1 megjegyzés:

  1. Kedves Szandi!
    Gratulálok a szép sikerhez!
    Büszkék vagyunk rád, így tovább!
    Gyula

    VálaszTörlés